Może nie wygląda ładnie, ale smakuje doskonale :D Aromatyczna i sycąca, doskonale smakuje z kiszonym ogórkiem..
Składniki:
- fasola czerwona z puszki
- cebula szalotka
- czosnek
- oliwa
- śliwki suszone
- liść laurowy
- gożdziki
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
- odrobina czerwonego wina
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i goździki (pamiętajcie ile dodaliście, bo później trzeba wszystkie wyłowić :D). Fasolę odcedzamy, dodajemy na patelnię, podlewamy odrobiną czerwonego winą, dodajemy suszone śliwki i dusimy przez chwilę. Liść laurowy, ziele angielskie, goździki wyciągamy z patelni. Całość blenderujemy (wg uznania- ja zostawiłam niewielkie kawałki fasoli).
poniedziałek, 20 stycznia 2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz