niedziela, 3 maja 2015

Zdrowo i fast foodowo :D no jasne, że się da! A do tego jeszcze smakuje dzieciom.

Składniki:
- marchew
- ziemniaki
- seler
-sól
- pieprz
- garam masala
- gałka muszkatałowa
- tymianek
- majeranek
- olej rzepakowy

Marchew, ziemniaki i seler obieramy. Kroimy wszystkie warzywa w słupki podobnej grubości. Skrapiamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Do marchewki dodajemy gałki muszkatałowej i majeranku, do selera garam masali a do ziemniaków tymianku. Oczywiście dobierzcie swoje ulubione przyprawy. Frytki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, tak żeby były w jednej warstwie, na płasko. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200st. aż do zrumienienia (zależy od tego jak grube frytki pokroicie, u mnie to było jakieś 20 minut).







0 komentarze:

Prześlij komentarz