Składniki na sos:
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka octu ryżowego
- 4 łyżki pikantnego ketchupu
- 1/2 papryczki chilli
- 2 łyżki miodu
Czosnek i papryczkę chilli posiekać. Połączyć z pozostałymi składnikami.
Kurczak:
- filet z piersi kurczaka
- sos teryaki
- odrobina mąki ziemniaczanej
- sezam prażony do posypania
Kurczaka pokroić w kostkę, skropić sosem teryaki i wymieszać z odrobiną mąki ziemniaczanej.
Na rozgrzaną patelnie wlać odrobinę oleju, podsmażyć kurczaka aż do zrumienienia i na koniec wlać przygotowany wcześniej sos. Gotować 2 minuty. Posypać sezamem.
Podawać z ryżem i ulubioną surówka.
0 komentarze:
Prześlij komentarz