sobota, 2 maja 2015

Chrupiące i lekkie, a przy tym niebiańsko słodkie (ale to naprawdę zdrowa słodycz). Połączenie suszonych śliwek z czekoladą i migdałami to naprawdę najlepsze trio pod słońcem.

Składniki:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki śliwek suszonych posiekanych
- 1/4 szklanki siekanych migdałów
- 1/4 szklanki kruszonej czekolady lub groszków czekoladowych
- 5 łyżek syropu klonowego lub miodu
- 1/4 szklanki cukru trzcinowego 
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki oleju

Wszystkie składniki łączymy w misce (jeśli nie będą chciały się połączyć dodajcie więcej syropu klonowego lub miodu). Z ciasta formujemy kulki (najlepiej rękami), układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 185st. piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut aż do zrumienienia.



0 komentarze:

Prześlij komentarz