Szybko, zdrowo, makaronowo!
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa
- papryka żółta
- seler naciowy
- marchewka
- pomidory
- sałata rzymska
- natka pietruszki (u mnie suszona)
- papryka słodka w proszku
- koncentrat pomidorowy
- sól
- pieprz
- olej
- makaron tagiatelle ugotowany al dente
Polędwiczki pokroić w paski, zamarynować z olejem, solą, pieprzem, papryką słodką w proszku oraz pietruszką. Warzywa pokroić w paski lub inne dowolne kształty. Kapustę posiekać nie za cienko. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Rozgrzać głęboką patelnię i obsmażyć mięso, gdy się zrumieni dodać marchew i seler naciowy i żółtą paprykę. Poddusić wszystko pod przykryciem (można delikatnie podlać wodą). Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz sałatę rzymską. Rozmieszać koncentrat z odrobiną wody i dolać do mięsa z warzywami. Doprawić solą i pieprzem, dodać makaron i dobrze wymieszać. Podając posypać natką pietruszki.
niedziela, 16 marca 2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz