Masa serowa:
- 500mg sera białego mielonego
- 2 jajka
- 100g cukru
- 1 budyń waniliowy
Wszystkie składniki zmiksować do połączenia.
Masa czekoladowa:
- 150g czekolady gorzkiej lub deserowej
- 150g masła
- 3 jajka
- 180g mąki pszennej
- 20g kakao
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka śmietany 18%
- 150g cukru
Czekoladę rozpuścić z masłem. Zmiksować z pozostałymi składnikami.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie tortownica o średnicy 24cm). Przełożyć do blaszki 2/3 masy czekoladowej, potem całą masę serową, ułożyć część owoców na masie serowej, punktowo wyłożyć resztę masy czekoladowej i powtykać resztę owoców.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180st przez około 60 min.
Schłodzić przed krojeniem (jeśli wytrzymacie).
0 komentarze:
Prześlij komentarz