poniedziałek, 15 grudnia 2014

Oto modyfikacja szybkich ciasteczek czekoladowych.. są kruche, delikatne, a przy napotkaniu na kawałek czekolady można dosłownie rozpłynąć się.. świetnie będą smakowały również z rodzynkami czy orzechami :D

Składniki:
- 250g masła
- 250g cukru
- 280g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- czekoladowe groszki (kruszona czekolada lub inny dodatek)


Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko. Mąkę zmieszać z solą i proszkiem. Dodawać powoli do utartego na puch masła cały czas miksując. Ciasto będzie bardzo zwarte. Piekarnik rozgrzać do 180st. wykładać łyżką ciasto w sporej odległości od siebie na papier do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec około 20 minut (ciasteczka powinny sie lekko zarumienić). Odstawić do wystudzenia.




0 komentarze:

Prześlij komentarz