poniedziałek, 22 grudnia 2014

Szybka przekąska na mini przyjęcie z przyjaciółmi? Idealnie będą francuskie paluchy z dowolnymi dodatkami. Ja tym razem wybrałam boczek i ostrą papryczkę chilli z parmezanem.

Składniki:
- ciasto francuskie z masłem
- boczek wędzony
- papryka chilli w proszku
- parmezan

Płat ciasta francuskiego kroimy na paski o grubości około 1cm, boczek też kroimy w cienkie plastry o takiej szerokości. Zwijamy razem boczek i pas ciasta w spiralkę i układamy na blaszce wyłożonej papierek do pieczenia. Drugi płat ciasta wysypujemy startym parmezanem i papryką chilli w proszku, lekko wałkujemy, kroimy w 1cm szerokości paski i zwijamy w spiralkę, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy paluchy w piekarniku rozgrzanym do 215st. do zrumienienia. Podajemy z ulubionym sosem (polecam ten: http://smakowawyspa.blogspot.com/2014/11/dip-z-czerwonej-papryki-i-fasolki.html)



0 komentarze:

Prześlij komentarz