czwartek, 11 grudnia 2014

Kolejna propozycja z "czekoladowej" książki :D tym razem kruche, chrupiące i mega czekoladowe (znów zmniejszyłam ilość kakao i cukru- podaje Wam ilości których użyłam) i szybkie w przygotowaniu :D

Składniki:
- 250g masła
- 40g kakao
- 250g cukru
- 225g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- cukier waniliowy
- szczypta soli

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko. Mąkę zmieszać z solą, proszkiem i kakao. Dodawać powoli do utartego na puch masła cały czas miksując. Ciasto będzie bardzo zwarta (wyda Wam się wręcz, że nic dobrego z tego nie wyjdzie hehe). Piekarnik rozgrzać do 180st. wykładać łyżką ciasto w sporej odległości od siebie na papier do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec około 20 minut. Odstawić do wystudzenia.



0 komentarze:

Prześlij komentarz