poniedziałek, 8 grudnia 2014

Mięciutkie i szybkie w przygotowaniu.. w sam raz na popołudnie w tygodniu, gdy Wasze pociechy nagle mówią, że zjadłyby coś słodkiego a "słodyczowa szafka" świeci pustkami.

Składniki:
- 150g masła
 - 300g mąki
- 120g brązowego cukru
- 2 dojrzałe banany
- 60ml mleka
- 2 jaja
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g czekolady
- laska wanilii

Masło musi być miękkie. Ucieramy je z cukrem do białości, dodajemy zawartość laski wanilii. Banany rozgniatamy widelcem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy powoli do utartego masła, dodajemy też jajka i stopniowo mleko. Czekoladę siekamy. Na koniec dodajemy banany i czekoladę i dokładnie mieszamy. Napełniamy papilotki i pieczemy w 200st. przez 20-25minut. Dekoracją babeczek zajął się mój syn.. ja zrobiłam polewę czekoladową a on posypał babeczki kolorową posypką. Babeczki najlepiej smakują tuż po wystudzeniu, ale są miękkie i świeże nawet na następny dzień..





0 komentarze:

Prześlij komentarz