sobota, 24 października 2020

Bardzo fajna przekąska na ciepło lub na zimno. Prosta w przygotowaniu i efektowna.

Skladniki:
- bakłażan
- pomidory w puszce
- cebula 
- czosnek
- ser mozarella
- tymianek 
- sól
- pieprz 
- oliwa

Bakłażana kroimy wzdłuż na plastry. Solimy i odstawiamy. Cebulę i czosnek kroimy i podsmażamy a oliwie. Dodajemy pomidory, tymianek. Odsączamy bakłażany, grillujemy je na niewielkiej ilości oliwy. Wykladamy na bakłażany troszkę pomidorowego sosie, kawałek mozarelli i zawijamy. Do naczynia żaroodpornego wykladamy resztę sosu pomidorowego, układamy zawinięte bakłażany i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200st przez 15-20 minut. 
Idealne do bagietki!


0 komentarze:

Prześlij komentarz