Czasami na kolację mamy ochotę na coś innego niż zwykła kanapka, jajecznica czy inna znana nam aż nazbyt dobrze przekąska.. ja wtedy robię sałatkę, tym razem wybrałam smaki Azji, a że miałam resztkę łososia to go wykorzystałam..
Składniki:
- łosoś wędzony
- makaron sojowy cienki
- papryka czerwona
- marchew
- ogórek
- awokado
- imbir
- czosnek
- papryczka chilli
- sos sojowy
- ocet ryżowy
- olej sezamowy
- sezam czarny i biały
- koperek
- cukier trzcinowy
Warzywa kroimy w cienkie paski., marchewkę kroimy obieraczką w cieniutkie pasemka- wkładamy wszystkie do miski i skrapiamy octem ryżowym, lekko solimy. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Do miseczki wlewamy sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, dodajemy stary imbir i czosnek oraz posiekane chilli, a także cukier trzcinowy, wszystko mieszamy aż do połączeni składników. Do miseczki nakładamy makaron sojowy, na to wykładamy warzywa, łososia, polewamy wszystko przygotowanym sosem, posypujemy sezamem a łososia posypujemy delikatnie koperkiem.
poniedziałek, 3 listopada 2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz