Składniki:
- makaron typu noodle
- filet z kurczaka
- marchew
- seler
- mini kolby kukurydzy
- por
- czosnek
- cebula
- groszek cukrowy młody
- papryka chilli
- sos sojowy
- miód
- sos rybny
- imbir
- olej
- biały sezam
Kurczaka kroimy w większe kawałki, siekamy czosnek, imbir i chilli, dodajemy do kurczaka, polewamy go sosem sojowym, sosem rybnym, miodem i mieszamy dokładnie. Odstawiamy do marynowania. Makaron zalewamy wrzątkiem i oddcedzamy zanim będzie całkiem miękki (zmięknie jeszcze po zmieszaniu z mięsem i warzywami). Marchewkę i seler kroimy w paski, por i cebulę w plastry, groszek cukrowy i mini kolby przekrajamy na pół. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy por i cebulę dodajemy kurczaka. Gdy kurczak będzie zrumieniony dodajemy warzywa i smażymy przez chwilę, podlewamy odrobiną wody i mieszamy wszystko dokładnie. Gdy mięso jest już usmażone dodajemy makaron i łączymy wszystkie składniki. Podajemy posypując sezamem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz