niedziela, 20 września 2015

Aromatyczna i ostra wieprzowina, idealna na lunch w pracy!

Składniki:
- wieprzowina (u mnie schab)
- sos sojowy
- pieprz syczuański
- sos ostrygowy
- papryka czerwona
- papryka żółta
- dymka
- marchewka
- czosnek
- imbir
- chilli
- olej

Mięso kroimy w cienkie paski, marynujemy w sosie sojowym, sosie ostrygowym i tłuczonym pieprzu syczuańskim. Czosnek, imbir, chilli siekamy drobno. Paprykę kroimy w paski, a marchewkę kroimy w długie cienkie paski za pomocą obieraczki. Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni. Podsmażamy czosnek, chilli i imbir oraz dodajemy mięso. Gdy mięso będzie już lekko zrumienione dodajemy warzywa. Przesmażamy warzywa tylko chwilkę, powinny zostać chrupiące. Podajemy z ryżem.




0 komentarze:

Prześlij komentarz