Składniki na ryż:
- ugotowany na sypko ryż
- jajko
- sos sojowy
- olej sezamowy
- czosnek
- imbir
- odrobina chilli
- olej do woka
Czosnek, imbir i chilli siekamy drobno, rozgrzewamy olej do woka w woku i
wrzucamy przyprawy. Dodajemy ryż i cały czas mieszając podsmażamy aż
będzie gorący. Jajka mieszamy z sosem sojowym i olejem sezamowym.
Wlewamy do gorącego ryżu i mieszamy aż jajka się zetną, ale ryz
pozostanie wciąż kleisty.
Składniki na kurczaka:
- filet z kurczaka
- cozsnek
- imbir
- chilli
- sos sojowy
- sos ostrygowy
- olej
Kurczaka kroimy w paski, chilli, czosnek i imbir siekamy drobno.
Mieszamy kurczaka z przyprawami i sosami. Marynujemy przez chwilę.
Rozgrzewamy olej w woku i obsmażamy kurczaka aż się zrumieni.
Składniki na sałatkę:
- ogórek zielony
- ocet ryżowy
- jasny sos sojowy
- chilli
- imbir
- czosnek
- olej sezamowy
Czosnek, chilli i imbir siekamy drobno, mieszamy z sosej sojowym, octem
ryzowym i olejem sezamowym. Ogórki kroimy w półplastry i mieszamy z
sosem.
Podajemy ryż posypany dymką z kurczakiem i sałatką z ogórków.
poniedziałek, 21 września 2015
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz