poniedziałek, 20 października 2014

Podobno Włosi, dobry makaron spaghetti jedzą podany z dobrą oliwą i posypany najlepszym parmezanem.. a zachwycają się przy tym bez końca :D Moja propozycja również jest prosta, bez udziwnień :D

Składniki:
- makaron spaghetti
- suszone pomidory
- oliwki czarne z pestkami (takie oliwki mają całkiem inny smak niż te czarne w zalewie bez pestek)
- kilka kaparów
- natka pietruszki
- sól
- czosnek
- dobra oliwa z oliwek

Makaron gotujemy al dente. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, z oliwek wyciągamy pestki. Na patelni rozgrzewamy oliwę ze słoika z suszonych pomidorów, wrzucamy siekany czosnek, dodajemy pomidory, oliwki i ugotowany makaron. Mieszamy wszystko dokładnie i wykładamy na talerz, dekorujemy kilkoma kaparami i posiekana natką pietruszki, skrapiamy świeżą dobrą oliwą.







0 komentarze:

Prześlij komentarz