piątek, 24 kwietnia 2015

Pamiętajmy o jedzeniu ryb, są zdrowe, pełno w nich witamin i minerałów. Do tego dobrze przygotowana ryba jest pyszna!

Składniki:
- filety rybne (u mnie tołpyga)
- kuskus
- pomidory
- rzodkiewka
- papryka czerwona
- papryka żółta
- papryka zielona
- szczypiorek
- jogurt
- pasta z czarnych oliwek
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny

Rybę nacieramy sola i pieprzem oraz skrapiamy oliwą. Grillujemy na patelni grillowej bez tłuszczu. Kukus przyrządzamy wg instrukcji z opakowania, warzywa kroimy i mieszamy z kaszą i odrobiną oliwy. Jogurt mieszamy z pastą z czarnych oliwek, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy rybę z sosem i kuskusem.






0 komentarze:

Prześlij komentarz