niedziela, 12 kwietnia 2015

Czy może być coś lepszego do jogurtu lub mleka niż domowa granola? Oto mój zestaw pyszności.

Składniki:
- płatki owsiane górskie
- otręby pszenne
- orzechy brazylijskie
- orzechy laskowe
- migdały
- miód
- syrop klonowy
- sezam
- pestki dyni
- rodzynki
- żurawina

Wszystkie składniki suche (oprócz rodzynek i żurawiny) wsypać do miski (orzechy można wcześniej lekko posiekać). Połączyć z miodem i syropem klonowym. Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170st. około 30-40minut co chwilę mieszając żeby się nie przypaliło. Po wystudzeniu dodać żurawinę i rodzynki i delikatnie skropić syropem klonowym. Przełożyć do pudełeczka i dodawać do jogurtu lub mleka.





0 komentarze:

Prześlij komentarz