piątek, 13 marca 2015

Kolejne pyszne danie dla całej rodziny, również dla tej części, która jest na diecie.. a może zwłaszcza?

Składniki:
- papryka czerwona
- mięso z piersi kurczaka mielon
- musztarda
- sól
- pieprz
- odrobina zimnej wody
- cebula
- czosnek
- papryka chilli
- oliwa z oliwek

Mięso połączyć z musztardą, odrobiną wody, doprawić solą, pieprzem i papryką chilli, dobrze wyrobić. Paprykę umyć, odciąć czubek, wysmarować od środka odrobiną oliwy, włożyć mięso, przykryć czubkiem i wstawić do żaroodpornego naczynia przykrywając folia aluminiową. Podlać odrobiną wody i piec w piekarniku nagrzanym do 200st. aż papryka zmięknie a mięso będzie upieczone (u mnie trwało to około godzinę). Paprykę podałam z sosem jogurtowo-czosnkowym, a mężowi dodatkowo z ziemniakami. Można również zrobić sos pomidorowy taki jak do gołąbków.







0 komentarze:

Prześlij komentarz