Kolejne pyszne danie dla całej rodziny, również dla tej części, która jest na diecie.. a może zwłaszcza?
Składniki:
- papryka czerwona
- mięso z piersi kurczaka mielon
- musztarda
- sól
- pieprz
- odrobina zimnej wody
- cebula
- czosnek
- papryka chilli
- oliwa z oliwek
Mięso
połączyć z musztardą, odrobiną wody, doprawić solą, pieprzem i papryką
chilli, dobrze wyrobić. Paprykę umyć, odciąć czubek, wysmarować od
środka odrobiną oliwy, włożyć mięso, przykryć czubkiem i wstawić do
żaroodpornego naczynia przykrywając folia aluminiową. Podlać odrobiną
wody i piec w piekarniku nagrzanym do 200st. aż papryka zmięknie a mięso
będzie upieczone (u mnie trwało to około godzinę). Paprykę podałam z sosem jogurtowo-czosnkowym, a mężowi dodatkowo z ziemniakami. Można również zrobić sos pomidorowy taki jak do gołąbków.
piątek, 13 marca 2015
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz