Składniki:
- makaron penne
- filet z kurczaka
- marchew
- groszek mrożony
- śmietana
- pieczarki brunatne (mogą być zwykłe, białe)
- sól
- pieprz
- oregano
- papryka czerwona w proszku ostra
- czosnek
- cebula
- olej
- natka pietruszki
Czosnek i cebule posiekać drobno, olej rozgrzać i zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawić solą, pieprze, papryką i oregano. Marchew pokroić w plastry, pieczarki również, dodać warzywa do kurczaka. Podlać wszystko odrobiną wody i dusić do miękkości, na koniec dodać groszek. Ugotować makaron al dente. Do mięsa dodać śmietanę, doprawić sos do smaku. Wymieszać całość z ugotowanym makaronem. Danie podawać posypane natką pietruszki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz