niedziela, 18 maja 2014

Zawsze się zastanawiałam jak to jest z tymi zrazami.. okazało się, że właściwie każde mięso z sosem i dodatkami może być zrazem :D najczęściej z wołowiny, czasami mielone a czasami rozbite cienko i owijające jakies warzywo (najczęściej pieczarki). Moje dzisiaj są mielone i z pieczarkami na zewnątrz.. ot tak przewrotnie :D

Składniki:
- cebula
- pieczarki
- mięso wołowe
- jajko
- odrobina bułki tartej
- tymianek
- sól
- bulion warzywny
- czosnek
- olej

Mięso wołowe mielimy, doprawiamy solą, tymiankiem, wyciskamy czosnek, dodajemy jajko i niewielką ilość bułki tartej i mieszamy do uzyskania zwartej masy. Cebulę kroimy w piórka. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i obsmażamy z obu stron, dodajemy cebulę i podsmażamy aż się delikatnie zrumieni. Pieczarki kroimy w ćwiartki i wrzucamy na patelnię, doprawiamy tymiankiem. Podlewamy bulionem i dusimy aż utworzy się smaczny sos.




0 komentarze:

Prześlij komentarz