poniedziałek, 31 sierpnia 2015

To przepis z cyklu RR (Reaktywacja Resztek).. Wczorajsze żeberka, wiecznie u mnie stacjonujący w spiżarni makaron ryżowy i kilka podstawowych warzyw. Wystarczy by mieć smaczną i sytą kolację.

Składniki:
- resztki z pieczonych żeberek
- sos z pieczonych żeberek
- makaron ryżowy
- marchewka
- papryka czerwona
- pieczarki
- sos sojowy
- ocet ryżowy
- cukier trzcinowy
- olej
- czosnek
- cebula

Na głębokiej patelni rozgrzewam olej. Czosnek i cebulę siekamy. Paprykę i marchewkę kroimy w słupki. Smażymy cebulę i czosnek, dodajemy marchew a potem paprykę. Na koniec dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Doprawiamy wszystko sosem sojowy, octem ryżowym i cukrem trzcinowym. Dodajemy do warzyw pokrojone mięso z żeberek i sos. Wszystko razem dusimy i łączymy z ugotowanym makaronem ryżowym.



0 komentarze:

Prześlij komentarz