czwartek, 27 sierpnia 2015

Crumble można zrobić z każdymi owocami.. po naszemu to po prostu owoce zapiekane pod kruszonką. Takie proste a takie pyszne! A z kulką lodów waniliowych? Poezja!

Składniki:
- jabłka
- maliny
- mąka pszenna
- otręby pszenne
- masło
- cukier trzcinowy
- cynamon
- lody waniliowe
- mięta

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, umieszczamy razem z malinami w żaroodpornym naczyniu. Mąkę, otręby i cukier łączymy razem. Dodajemy po trochę miękkiego masła i łączymy aż do powstania konsystencji kruszonki. Owoce posypujemy cynamonem, pokrywamy kruszonką i zapiekamy w temperaturze 200st przez około 20-30minut (owoce powinny być miękkie a kruszonka chrupiąca). Podajemy z waniliowymi lodami i listkami mięty.




0 komentarze:

Prześlij komentarz