poniedziałek, 1 czerwca 2015

Wiosenny klasyk :D możecie podać młode ziemniaki z koperkiem, ja miałam "stare" ale najpyszniejsze na świecie. Słodka i mięciutka młoda fasolka szparagowa i do tego sadzone jajko z lejącym żółtkiem.. czasami taki prosty zestaw jest marzeniem :D

Składniki:
- ziemniaki
- jogurt naturalny
- koperek
- fasolka szparagowa żółta
- masło
- jajka
- olej
- sól
- pieprz

Ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy i odparowywujemy. Dodajemy jogurt naturalny, sól i pieprz i bardzo dobrze ubijamy (można przecisnąć przez praskę jeśli macie). Dodajemy siekany koperek. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, roztapiamy masło i podsmażamy fasolkę na maśle doprawiając odrobiną soli. Jajka wbijamy na lekko rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, smażymy pod przykryciem aż białko będzie ścięte a żółtko miękkie.





0 komentarze:

Prześlij komentarz