Wiosenny klasyk :D możecie podać młode ziemniaki z koperkiem, ja miałam "stare" ale najpyszniejsze na świecie. Słodka i mięciutka młoda fasolka szparagowa i do tego sadzone jajko z lejącym żółtkiem.. czasami taki prosty zestaw jest marzeniem :D
Składniki:
- ziemniaki
- jogurt naturalny
- koperek
- fasolka szparagowa żółta
- masło
- jajka
- olej
- sól
- pieprz
Ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy i odparowywujemy. Dodajemy jogurt naturalny, sól i pieprz i bardzo dobrze ubijamy (można przecisnąć przez praskę jeśli macie). Dodajemy siekany koperek. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, roztapiamy masło i podsmażamy fasolkę na maśle doprawiając odrobiną soli. Jajka wbijamy na lekko rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, smażymy pod przykryciem aż białko będzie ścięte a żółtko miękkie.
poniedziałek, 1 czerwca 2015
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz