środa, 30 kwietnia 2014

Kupiłam swego czasu wspaniały makaron tagiatelle z czosnkiem.. do tego proste składniki.. cukinia, pomidory.. i włoskie danie gotowe :D Włosi tak kochają swoje makarony, że pewnie ten podaliby z dobrą oliwą i posypali parmezanem i uznali za znakomite danie :D ale dla mnie chrupiące warzywa jako dodatek to jest to!

Składniki:
- makaron tagiatelle z czosnkiem
- pomidory kektajlowe
- papryka czerwona
- młoda cukinia
- pasta z czarnych oliwek
- świeże oregano
- sól
- papryczka chilli
- cebula czerwona
- oliwa

Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną chilli i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Cukinie kroimy w długie i cienkie paski, paprykę również. Pomidorki kroimy na połówki. Na patelnie dodajemy cukinię i paprykę oraz pastę z czarnych oliwek (możecie po prostu zmiksować z oliwą swoje ulubione czarne oliwki, dać do słoiczka i przechowywać w lodówce). Na koniec dodajemy pomidorki i świeże oregano. Mieszamy razem z makaronem.




0 komentarze:

Prześlij komentarz