czwartek, 10 kwietnia 2014

Najwspanialsze mięso ze świeżymi dodatkami w chrupiącym placku.. mmm..

Składniki:
- mięso wołowe zmielone
- puszka czerwonej fasoli
- czerwona papryka
- puszka kukurydzy
- pomidory w puszce
- papryką chilli
- kolendra
- sałata
- placki torttilla
- sól
- przyprawa do chilli con carne
- czosnek
- cebula
- oliwa

Na głębokiej patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy, wrzucić posiekaną drobną cebulę, chilli i czosnek a następnie mięso. Doprawić przyprawami i podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, fasolę, kukurydzę oraz pomidory w puszce. Tortille podgrzać na suchej patelni tak żeby były lekko zrumienione i chrupiące, wyłożyć mięso z sosem na placek, posypać zieloną chrupiącą sałatą i posiekaną kolendrą. Zawijać i jeść od razu po przygotowaniu.



0 komentarze:

Prześlij komentarz