wtorek, 8 kwietnia 2014

Pamiętacie ten trik? Jeden nowy dodatek sprawia, że dobrze znane wszystkim danie smakuje całkiem inaczej :D

Składniki:
- filet z kurczaka
- młody groszek cukrowy
- marchew
- papryka czerwona
- seler
-grzyby mung
- czosnek
- papryka chilli
- sos sojowy
- sok z limonki
- oliwa
- kolendra
- odrobina mąki ziemniaczanej

Warzywa i kurczaka kroimy w paski. Grzyby mung jeśli mamy suszone gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Kurczaka marynujemy w sosie sojowym soku z limonki, siekanym chilli i czosnku. Rozgrzewamy odrobinę oliwy na głębokiej patelni, smażymy mięso, dodajemy warzywa. Podlewamy niewielka ilością wody i sosem sojowym. Dusimy przez chwilę. Rozrabiamy z wodą niewielką ilość mąki i zagęszczamy sos. Podajemy z ryżem i kolendrą.








0 komentarze:

Prześlij komentarz