wtorek, 23 września 2014

Kolejne szybkie danie i azjatyckim posmaku, który zyskuje dzięki chrupiącym pędom bambusa i grzybom mun. Tym razem podane z pszennym makaronem Mie, cieniutki i delikatny makaron wspaniale pasuje do chrupiących dodatków.

Składniki:
- filet z kurczaka
- sos sojowy
- olej
- papryka chilli
- korzeń imbiru
- czosnek
- marchew
- pieczarki
- kielki fasoli mung
- pędy bambusa
- grzyby mun
- sezam
- makaron Mie
- świeża koledra

Kurczaka kroimy w paski i doprawiamy sosem sojowym, siekaną papryczką chilli, imbirem oraz czosnkiem. Warzywa kroimy w cienkie paski, grzyby mun gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i kroimy w paski. Kurczaka smażymy w woku, dodajemy warzywa, podlewamy sosem sojowym i dusimy krótko (warzywa muszą pozostać chrupiące). Sezam prażymy na suchej patelni, makaron przygotowywujemy wg instrukcji na opakowaniu. Gotowy makaron dodajemy do mięsa i warzyw i dokładnie mieszamy z sosem. Posypujemy świeżą kolendrą i prażonym sezamem.






0 komentarze:

Prześlij komentarz