piątek, 27 lutego 2015

Odszukałam na dnie zamrażarki kilka kawałków karpia, który został tam po Bożym Narodzeniu. Postanowiłam zrobić z tej rybki smaczne i dietetyczne danie (słowo dietetyczne sponsoruje najbliższe wpisy, ale pamiętajcie, że te same obiady, które jem ja będąc na diecie jedzą moi chłopcy, którzy na diecie nie są, dostają do tych mega zdrowych warzyw i białka ziemniaki, ryż itp.)

Składniki:
- karp lub inna ryba
- brokuły
- marchewka
- sól
- pieprz
- świeże oregano
- oliwa

Karpia myjemy, solimy i posypujemy pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Marchew obieramy i kroimy w grubsze plastry, brokuł dzielimy na różyczki. Układamy warzywa na rybie, skrapiamy oliwą i delikatnie solimy, posypujemy wszystko listkami świeżego oregano. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. przez około 30minut (sprawdzamy czy ryba jest upieczona a warzywa zmiękły). Podajemy z cytryną i pieczonymi ziemniakami.




0 komentarze:

Prześlij komentarz