Składniki:
- makaron pełnoziarnisty spaghetti
- krewetki
- pomidory krojone w puszce
- koncentrat pomidorowy
- czosnek
- chilli
- papryka ostra wędzona
- olej
- sól
- pieprz
- sos sojowy
- sos rybny
- oregano
- sok z cytryny
- parmezan
Nastawiamy wodę na makaron w dużym garnku. Czosnek i chilli siekamy i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy krewetki i pomidory w puszce. Doprawiamy oregano, papryką wędzoną, solą, pieprzem oraz sosem sojowym i rybnym do smaku. Dodajemy odrobinę koncentratu do zagęszczenia sosu, skrapiamy wszystko sokiem z cytryny. Ugotowany al dente makaron przekładamy do sosu, posypujemy startym parmezanem i mieszamy. Dekorujemy wiórkami parmezanu i bazylią, podajemy gorące.
0 komentarze:
Prześlij komentarz