niedziela, 12 kwietnia 2015

Dietetyczne, a przy tym bardzo słodkie i pożywne owsiane batony z bakaliami! Możecie dodać do nich swoje ulubione składniki.

Składniki:
- mąka gryczana 1 szklanka
- płatki owsiane górskie 1 szklanka
- mleko 1 szklanka
- wiórki kokosowe 1/2 szklanki
- olej - 2 łyżki
- cynamon
- miód 1 łyżka
- nasiona siemienia lnianego i sezamu
dowolne ilości ulubionych bakalii:
- rodzynki
- żurawina
- daktyle
- orzechy włoskie
- migdały

Wszystko razem mieszamy, wykładamy na blachę wyłożoną papierek do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170st. przez około 20 min.
* ja wykładam masę na dużą czarną blachę z piekarnika, bo lubię cienkie batony, jeśli wolicie grubsze to wyłóżcie masę na mniejszą blaszkę. Ja dzielę taką blachę na 24 porcje. Jeden taki baton ma około 81kcal





0 komentarze:

Prześlij komentarz