Składniki:
- filet z kurczaka 1/4
- pieczarki 3 sztuki
- fasolka biała z puszki 1/4 puszki
- pomidory krojone z puszki 1/4 puszki
- seler naciowy 1/2 łodygi
- cebula
- olej 1/2 łyżki
- sól
- przyprawa curry w proszku
- papryka ostra wędzona
- przyprawa garam masala
- jogurt naturalny do podania 20g
- kus-kus 50g ugotowanego
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, curry, papryką w proszku. Cebulę siekamy drobno. Seler naciowy i pieczarki kroimy w plastry. Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni, podsmażamy cebulę, kurczaka. Dodajemy seler naciowy, fasolkę z puszki i pomidory. Dusimy wszystko przez chwilę (tylko tyle, żeby mięso nie było surowe). Doprawiamy garam masala. Podajemy z jogurtem naturalnym i kus-kusem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz